Boppeslachborrel

Op 6 februari jl. vond de Boppeslachborrel plaats. Op deze middag konden mensen met elkaarIMG_1260 in contact komen over de Boppeslachprojecten waar zij aan mee werken. Die projecten (van evaluaasjesysteem Frysk, tot 3TS, en van de taalcoördinatoropleiding tot de Kanon fan Fryslân) zijn allemaal op de een of andere manier gericht op (verbetering van het) meertalig onderwijs. De bijeenkomst begon met een inspirerende ‘les’ over drijven en zinken in het kader van het science project Boppeslach (NHL Hogeschool). Onder leiding van  Henk Jan de Haan gingen men op onderzoek uit om de principes van drijven en zinken te ontdekken.

Daarna was het tijd om de dialoog met elkaar aan te gaan. In groepjes gingen mensen van verschillende groepen en instellingen met elkaar in gesprek over de groepen die momenteel worden uitgevoerd in de provincie Fryslân. Allerlei nieuwe ideeën werden gegenereerd en nieuwe vormen van samenwerking werden geïnitieerd. Iedereen kon op elkaar reageren door persoonlijke flessenpost te schrijven. Zo ontstond er een enorme ‘stroom’ aan flessenpost, vol met vragen, complimenten en nieuwe input voor Boppeslachprojecten.

IMG_1290
Maar wat kunnen we hier nu mee? We zouden graag veel vaker bij elkaar willen komen om ideeën uit te wisselen over Boppeslach, maar dat is niet mogelijk. Daarom is STREAM ontwikkeld. STREAM is een digitaal platform waarin uitgebreid kan worden overlegd en gediscussieerd over Boppeslachprojecten. Ook kunnen we elkaar helpen door nieuwe ideeën en suggesties aan te dragen voor groepen. Precies wat we dus in de flessenpost op de Boppeslachbijeenkomst in real life hebben gedaan. Alle flessenpostberichten zijn al ingevoerd in de site bij projecten en gebruikers, dus je kunt direct aan de slag om te kijken wie welke tips en/of opmerkingen voor je heeft, en je kunt hier direct op reageren.

In de komende maanden hopen we dat de leden van de Stream actief nieuwe projecten gaan uploaden en op projecten van collega’s gaan reageren. Zo zal een Stream ontstaan van kennis delen en samen kennis construeren op het gebied van innovatief meertalig onderwijs.

Samen op de STREAM!

IMG_1223 IMG_1226 IMG_1236 IMG_1291

 

1 reactie


Laat een reactie achter